Ana Sayfa
Araştırma
Lisans Rehberi

LİSANS REHBERİ

Birinci sınıfa yeni başlayan öğrenciler, derslerin başladığı ilk hafta, bir tanıtım programına dâhil edilir. Bu program çerçevesinde öğrencilere, derslerin işlenişi, öğretim üyelerinin beklentileri, Bölüm Başkanlığının görevleri, öğrenci temsilciliği ve kütüphanenin işleyişi gibi bir öğrencinin ihtiyaç duyacağı temel bilgiler sunulur.

Öğrenciler, barınma için Kredi Yurtlar Kurumu’nun, Sakarya Üniversitesi’nin ve diğer özel kuruluşların imkânlarından faydalanabilir.

Kaydını yapan öğrenciler, eğitim hayatları boyunca kullanacakları Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi (SABİS) hakkında bilgilendirilir.

Her dönem, öğrencilerin mesleki eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla, gezi programları düzenlenmektedir. Bu amaçla, öğrencilerimizle birlikte, Borsa İstanbul, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gibi kurumlara teknik geziler düzenlemekteyiz.

Öğrencilerimiz isterlerse yaz döneminde çeşitli kurumlarda staj yapabilmektedir. Bölüm olarak zorunlu stajımız bulunmamakla birlikte 8. yarıyılda (4. sınıf 2. dönem)  seçimlik stajmız bulunmaktadır. 

Öğrencilerimiz, 3. Dönemden itibaren ERASMUS programından faydalanabilmektedir. Öğrencimiz, en az bir eğitim dönemi, Avrupa Birliği ülkelerinde anlaşmalı olduğumuz yabancı üniversitelerde eğitim görebilmektedirler.

Aynı zamanda öğrencilerimiz, FARABİ programı çerçevesinde Türkiye’deki diğer üniversitelerde de eğitimlerini bir yıl süreyle devam ettirebilirler.

Son sınıfa gelen öğrencilerimiz ise, öğretim üyelerinden birisinin, Başkanlığımız tarafından danışman olarak atanmasıyla birlikte, bu danışman öğretim üyesinin gözetiminde BİTİRME ÇALIŞMASI hazırlamakla yükümlüdür.