Orcıd Numarası Alınması Hakkında

ORCID numarası alınması hakkında

Sevgili yüksek lisans öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'ndan Enstitümüze gelen yazı üzerine lisansüstü tezler ile makale, kongre ve sempozyum bildirileri, kitap ve her türlü bilimsel yayınların takibinde öğretim elemanları ile tezli lisansüstü öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin Open Researcher and Contributor ID (ORCID) numarası kullanmalarının zorunlu tutulması kararlaştırmıştır.

Bu bağlamda yüksek lisans programımıza kayıtlı tüm öğrencilerimizin ORCID numarası alması gerekmektedir. Ekteki dokümanda nasıl ORCID numarası alınacağı görsellerle ifade edilmiştir. Bu bilgiler ışığında yine ekte bulunan lisans üstü öğrenci ORCID numaraları listesini ivedi bir şekilde doldurup ekonometri@sakarya.edu.tr adresine göndermeniz önem arz etmektedir.

Bilgilerinize sunarız.