Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi
https://ayeum.com/ayeum-hakkinda
Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi (AYEUM) sosyal, fen, sağlık ve eğitim bilimlerinde kullanılan nitel, nicel ve karma yöntemler hakkında araştırmacılara yönelik online eğitim, yüz yüze eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulmuş akademik bir eğitim platformudur. Bu doğrultuda yüksek lisans, doktora öğrencilerine, doktora sonrası araştırmacılara, akademisyenlere, kamu kurum ve kuruluşlarındaki uzmanlara bilimsel araştırma yöntemlerini ve bilimsel araştırma sürecinde kullanılan bilgisayar yazılımlarını ayrıntılı bir şekilde öğretmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca AYEUM tarafından kurumsal araştırmalar ve danışmanlık hizmetleri de verilmektedir.
AYEUM, Online Bilimsel Araştırma Yöntemleri Eğitimleri kapsamında Nvivo, SPSS, EndNote, Maxquda, Karma Yöntem Eğitimleri, CMA, Meta Analizi, Nitel Araştırma Yöntemleri, Sağlık Bilimleri için Vaka Temelli İstatistik başta olmak üzere bilimsel araştırma yöntemleriyle ilgili 39 farklı online eğitim sunmaktadır. Oldukça uygun ücretler ile sunulan online video dersler, ilgili derslere ait eğitici materyaller ile desteklenmektedir. Kullanıcılar tablet veya telefonlarından 7 gün 24 saat kesintisiz derslere ulaşabilirler. AYEUM tarafından sunulan altyapı Android ve IOS tabanlı tüm cihazlarla uyumludur.
Online video eğitimlerin yanı sıra AYUEM uzmanları tarafından Maxqda, LISREL, Nvivo, SPSS, EndNote, Karma Yöntem Eğitimleri, CMA, Meta Analizi, Nitel Araştırma Yöntemleri gibi farklı ihtiyaçlara hitap eden yüz yüze eğitimler verilmekte; nitel, nicel, karma ve teorik/deneysel araştırma yöntemleri konusunda kurum ve kuruluşlardaki araştırmacılara danışmanlık hizmeti sunmaktadır.
AYEUM Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent bünyesinde hizmet veren Doç. Dr. Selçuk Beşir Demir tarafından proje danışmanlığı yürütülen, bir AR-GE projesidir. Süreç içinde elde ettiği kazanç ile AR-GE süreçlerini yürüten, Teknokent bünyesinde hizmet veren yasal bir şirket niteliğindedir.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Eğitimleri için Türkiye’deki ilk ve tek eğitim platformu olan AYEUM’da şimdi üye olup eğitimleri izlemeye başlayabilirsiniz. Kurumsal eğitim ihtiyaçlarınız için iletişim sayfamızda yer alan İLETİŞİM FORMU'nu doldurup bizimle irtibata geçebilirsiniz.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ulusal Staj Programı
https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami
Gençlerimizin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Ulusal Staj Programı (USP) başlatılmıştır.
Program aracılığıyla; şeffaf, izlenebilir ve yenilikçi bir değerleme yöntemi ile gençlerimizin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, kariyer olanaklarına erişimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi, staj imkânının zorunlu staj gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp tüm bölümlere yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.
Program’a başvuru yapan öğrenciler; eğitim hayatları boyunca sergiledikleri performans, becerilerini arttırmaya yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar ve başarıları göz önünde bulundurularak akademik/mesleki, sanatsal/sosyal ve sportif yeterlilik puanları üzerinden değerlenmektedir. İşverenler ise öğrencilere, kimlik bilgilerini görmeden söz konusu yeterlilik alanlarında aldıkları puanlar üzerinden staj teklifi göndermektedir.
Yurt içindeki başarısının yanı sıra yurt dışında da beğeni ile takip edilen ve OECD tarafından iki kez üye ülkelere örnek uygulama olarak gösterilen Program, profesyonel hayatının başındaki pek çok gence henüz öğrenci iken iş hayatını deneyimleme ve kariyer yolculuğuna yön verme şansı tanımaktadır.
Türkiye, KKTC ve yurt dışında üniversitelerde eğitimine devam eden ve not ortalaması* 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan;
• Örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri (tıp fakültesi ve öğretmenlik bölümleri hariç),
• Örgün eğitim veren ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri
ve
• Yurt dışındaki üniversitelerde, not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler.
*Genel not ortalamaları henüz netleşmemiş olduğu için, başvuru döneminde ön lisans 1. sınıf öğrencilerinden bu şart aranmamaktadır, ancak staj tarihinde not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olması beklenmektedir.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İç Anadolu Kariyer Fuarı
https://ikaf.anadolu.edu.tr
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” temasıyla ilk defa 2019 yılında gerçekleşen bölgesel kariyer fuarları bütün üniversitelerin öğrencilerini ve mezunlarını Türkiye’nin lider kurum ve kuruluşları ile bir araya getiren kariyer etkinlikleridir. “İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’23)” olarak isimlendirilen söz konusu kariyer fuarı, 2022-2023 Öğretim Yılında 1-2 Mart 2023 tarihinde Eskişehir’de; Eskişehir Valiliği ve Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde 19 paydaş üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilecektir. İKAF’23’ün paydaşları arasında, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri de yer almaktadır. İç Anadolu Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odaları, Türkiye iş Kurumu Müdürlükleri ve Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri aynı zamanda fuarın etkin paydaşları arasındadır. Katılımcı kurum, kuruluş ve işletmeleri de insan kaynakları alanında destekleyecek olan fuarda; tüm katılımcılar, meslekler hakkında ayrıntılı bilgi edinme, kariyer planlarına yön verme, bölgede faaliyet gösteren birçok firma ile tanışma, kendi markalarını oluşturma ve girişimcilik hakkında fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalayacaklardır. İşverenler üniversitelerin öğrenci ve mezunları ile iletişim kurma ve iş/staj olanaklarını değerlendirme imkânı bulacaklardır. Ayrıca fuar süresince gerçekleşecek kişisel ve mesleki gelişim etkinlikleri, semineler, bilgilendirme oturumları, atölye çalışmaları, mülakat simülasyonları gibi etkinliklerle gençlerin eğitim, ilgi ve becerilerine uygun kariyer alanlarını belirlemelerine fırsat sunulması hedeflenmektedir.