Ana Sayfa
Duyurular
Mezuniyet Hk.

Mezuniyet Hk.

Mezuniyet Töreni İle İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

 

Mezuniyet Töreni İle İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  1. 2023-2024 Öğretim Yılı sonunda Fakülte ve Bölümlerde dereceye giren öğrenci listesi EK’te (EK-I) sunulmuştur.
  2. 2024 Fakültemiz Mezuniyet Töreni Programı EK’te (EK-II)  sunulmuştur.
  3. Törene katılmak için mezun olma şartı aranmamaktadır. 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde son sınıfta olan öğrenciler mezun olmasa dahi törene katılabilirler.
  4. Engelli ya da engelli aracı kullanan öğrencilerimiz aşağıda yer alan telefon numarasından Engelli Öğrenci Ofisimize ulaşarak kampüs içinde ihtiyaç bildirdikleri konularda destek talep edebilirler. Tören alanı ve sahnemiz erişilebilirdir. İletişim: 0 264 295 62 31
  5. Mezuniyet Törenimiz saat 18:00 de başlayacak olup, tören günü şehir içi ve kampüs içi trafiğinin yoğunluk ihtimali dikkate alınarak en geç saat 17:00 de tüm öğrencilerimizin tören alanında (Sakarya Üniversitesi Stadyumu) hazır bulunmaları gerekmektedir.
  6. Törene katılım saatine riayet edilebilmesi için, töreninin yapılacağı gün, Sakarya Üniversitesi Stadyumunun çevresinde oluşabilecek araç yoğunluğu göz önünde bulundurulmalıdır.
  7. Tören alanına giriş yapan her mezun, tribüne göre sahanın sol kısmında toplanmalıdır ve aşağıda belirtilmiş “BÖLÜMLERİN SAHAYA DİZİLİŞ SIRASI” na göre üçerli sıra oluşturulmalıdır. Ailelerin yanında bulunma veya fotoğraf çektirme vb. nedenlerle dağılmak, törenin işleyişine engel olabilmektedir. Dolayısıyla ilgili konuda mezunlara yardımcı olacak Araştırma Görevlileri ilgili saha alanında bulunacaktır. 
  8. Tören öncesi, sahaya mezun öğrenci haricinde giriş kesinlikle yasaktır. KEP Tören sonrası (Kep Atma ve Kapanış) mezun öğrencilerimizin aileleri sahaya giriş yapabilir ve öğrencileri ile fotoğraf çekimi yapabilirler.
  9. Statta mezunları yönlendirecek çeşitli işaretlere ve görevlilerin (akademik-idari-işçi) talimatlarına dikkat edilmesi önem taşımaktadır.
  10. Mezun öğrencilerimizin, sentetik sahadaki toplanma yerine; sırt çantası, sigara, çakmak ve günün anlamıyla ilgili olmayan her türlü pankart, döviz, afiş vb. materyaller ile giriş yapmalarına izin verilmeyecektir. 
  11. Mezun adayı olmasına bakılmaksızın mezuniyet törenine katılan tüm öğrenciler, mezuniyet tören alanı ve süresince Yükseköğretim Kanunu’nun 54. maddesinde belirtilen eylemlerde bulunamaz. Alkollü, uyarıcı ya da uyuşturucu madde kullanamaz. İlgili eylemlerde bulunduğu ya da yasaklı madde kullandığı tespit edilen öğrencilere ilgili madde ile düzenlenen disiplin cezaları verilir.
  12. Derece alan öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeleri verilmesi süresince sahnede yer almaları gerektiği için görevli Araştırma Görevlilerimizin talimatlarına uymak konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve sahneye yakın olmaları gerekmektedir.
  13. Mezuniyet töreni bölüm sorumlu Araştırma Görevlileri aşağıdaki gibidir. Mezun öğrencilerimizin bölümünüzde görevli Araştırma Görevlilerimizin talimatlarına uymak konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.
  14. Bölüm

    Sorumlu Araştırma Görevlisi

    Ekonometri

    Arş.Gör.Nazan LİLA

    BÖLÜMLERİN SAHAYA DİZİLİŞ SIRASI 

    1-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 

    2-Ekonometri Bölümü  

    3-İktisat Bölümü  

    4-Maliye Bölümü  

    5-Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü  

    6-Uluslararası İlişkiler Bölümü  

Fotoğraflar